آخرین اخبار

اعمال سلیقه در هیات های اجرایی به روایت نماینده تائید صلاحیت شده /شورای نگهبان با طمأنینه صلاحیت ردشدگان را بازگرداند

عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: سلیقه اعضای هیئت‌های اجرایی در نحوه احراز صلاحیت‌ها بی‌تاثیر نیست و امکان دارد در احراز صلاحیت‌ها اعمال سلیقه صورت گرفته باشد.

اشتراک گذاری
02 آذر 1402
کد مطلب : 9679

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نحوه احراز صلاحیت‌ها توسط هیئت‌های اجرایی در انتخابات مجلس دوزادهم واکنش‌های فراوانی به ویژه از طرف ردصلاحیت‌شده‌ها داشت. چنانچه بسیاری از افراد ردصلاحیت شده که در حال حاضر هم در مجلس حضور دارند با بیان اینکه هیئت اجرایی سند متقنی برای ردصلاحیتم نداشته، به نوعی بر اعمال نفوذ و سلیقه افراد بر عملکرد هیئت‌های اجرایی خبر دادند.

نکته‌ای که توسط هاجر چنارانی عضو کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی تایید می شود و به خبرگزاری خبرآنلاین می گوید:«با توجه به اینکه افراد محلی در هیئت‌های اجرایی وجود دارند امکان اعمال سلیقه در روند احراز صلاحیت‌ها وجود دارد.»

جوکار: اگر هیات های اجرایی بدون مدرک ردصلاحیت کرده باشند، مجازات می شوند

عطریانفر: عقلای سیاست انتظار دارند، شورای نگهبان از ردصلاحیت شدگان، رفع ظلم کند

وی که از سوی هیات های اجرایی تایید صلاحیت شده، می گوید؛«از روز اول که قانون انتخابات وارد مجلس شد و در مورد آن صحبت کردیم در این سطح به قسمت محلی به اندازه‌ای قدرت داده شد که صلاحیت‌ها به این صورت بررسی شوند، من فکر می‌کنم در سطح صلاحیت منطقه‌ای امکان دارد سلیقه‌ای و شخصی صورت بگیرد یا اعمال نظر اتفاق بیافتد.»

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با هاجر چنارانی، عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی را می‌خوانید:

************

*خانم چنارانی! همزمان با انتشار اسامی نمایندگانی که ردصلاحیت شدند، نام شما نیز به چشم می‌خورد اما در نهایت خبر تایید صلاحیت شما آمد، قضیه از چه قرار است؟

صلاحیت بنده از همان ابتدا با بالاترین رأی تایید شد اما دوستان بد خبر ردصلاحیت بنده را منتشر کردند.

شورای نگهبان با طمأنینه صلاحیت افرادی که رد شده اند را بازگرداند

*برخی بر این باور هستند که در این دوره از انتخابات مجلس، عملکرد هیئت‌‎های اجرایی متفاوت از سایر دوره‌ها بود، نظر شما به چه صورت است؟

آن موردی که اهمیت دارد این است که مجلس در این دوره مصوبه مربوط به قانون انتخابات را تایید کرد انشالله شورای نگهبان با مستنداتی که وجود دارد با طمأنینه خاصی و عدالت‌محوری خاصی شرایط خاص نمایندگان را در نظر بگیرد و بر روی صلاحیت افرادی که رد شده، بازنگری انجام دهد.

*با توجه به اینکه هیئت‌های اجرایی زیرمجموعه وزارت کشور محسوب می‌شوند، برخی بر این باور هستند که رئیس جمهور مقصر عملکرد فعلی هیئت‌های اجرایی است، این ادعا از نگاه شما پذیرفته است؟

خیر، افراد حاضر در هیئت‌های اجرایی معتمدینی هستند که در آن شهرستان منتخب شدند به علاوه نمایندگان ۵ نهاد نظارتی. مطلقاً هیچ شخصی از بالا مقصر نیست. بنده فکر می‌کنم شورای نگهبان تنها ناظر شکایات ردصلاحیت‌شدگان است.

شورای نگهبان رویه هیئت‌های اجرایی را اصلاح می‌کند

*پیش بینی می کنید شورای نگهبان به دنبال این باشد که آنچه هیئت‌های اجرایی انجام دادند را اصلاح کند و افراد بیشتری تایید صلاحیت شوند؟

صد در صد شورای نگهبان می ‎تواند آنچه در هیئت‌های اجرایی اتفاق افتاده را اصلاح کند، البته ما امیدوار بوده و هستیم که شورای نگهبان در این بازه زمانی که در اختیار دارد بتواند صلاحیت افراد را تایید کند، جدای از اینکه امکان ردصلاحیت بسیاری از افرادی که در حال حاضر صلاحیت آنها تایید شده، وجود دارد. لذا متقن نمی‌توان گفت که صلاحیت افراد صد در صد رد یا تایید شده است.

سلیقه اعضای هیئت‌های اجرایی در نحوه احراز صلاحیت‌ها بی‌تاثیر نیست

*با توجه به حضور چهره‌های محلی در هیئت‌های اجرایی امکان اعمال سلیقه در احراز صلاحیت‌ها وجود دارد؟

سلیقه اعضای هیئت‌های اجرایی در نحوه احراز صلاحیت‌ها بی‌تاثیر نیست و امکان دارد در احراز صلاحیت‌ها اعمال سلیقه صورت گرفته باشد اما آنچه اهمیت دارد این است که در هیئت‌های اجرایی ۱۱ رأی وجود دارد یعنی ۶ به علاوه ۵ است به این معنی که همه آراء اهمیت دارند.

نمی‌توان گفت افرادی که ردصلاحیت شدند صد در صد درست می‌گویند

*نظر شما در مورد عملکرد هیئت‌های اجرایی و مخصوصاً وزارت کشور به چه صورت است؟

بنده هم در مجلس دهم حضور داشتم و هم در مجلس یازدهم، در همه مجالس صلاحیت برخی رد و تعداد دیگری تایید می‌شود، نمی‌توان گفت افرادی که ردصلاحیت شدند صد در صد درست می‌گویند و از طرفی نمی‌توان گفت مراجع صد در صد اشتباه می‌گویند.

نکته قابل توجه در مورد انتخابات مجلس دوازدهم این است که ما در این انتخابات به شورای نگهبان زمان دادیم که شورای نگهبان براساس اسناد و مدارک صلاحیت افراد را احراز کند چراکه امروز به دنبال حدسیات وشبهات نیستیم بلکه به دنبال این هستیم که رد و یا تایید صلاحیت‌ها برمبنای اسناد و مدارک صورت بگیرد.

در قانون جدید انتخابات به هیات های اجرایی قدرت داده شد

*شما که دو انتخابات اخیر را تجربه کردید، در مقایسه میان انتخابات مجلس‌های یازدهم و دوازدهم کدام مورد پر حاشیه به نظر می‌رسد؟

حواشی مربوط به انتخابات همواره وجود داشته است. از روز اول که قانون انتخابات وارد مجلس شد و در مورد آن صحبت کردیم در این سطح به قسمت محلی به اندازه‌ای قدرت داده شد که صلاحیت‌ها به این صورت بررسی شوند، من فکر می‌کنم در سطح صلاحیت منطقه‌ای امکان دارد سلیقه‌ای و شخصی صورت بگیرد یا اعمال نظر اتفاق بیافتد.

در هر صورت حوزه انتخابیه است این امکان وجود دارد نماینده نظرات، نفوذها و مشاوره‌های خاصی بدهد که این مشاوره‌ها به مذاق برخی خوش نیاید.

۲۷۲۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 6 =